اهمیت تربیت کودک نه ساله

ساخت وبلاگ

تربیت کودک نه ساله در جهان امروز مبحثی بسیار مهم است . کودک در نه سالگی در آستانه نوجوانی قرار دارد . او حالا بسیاری از مسائل و مشکلات زندگی و کودکی را پشت سر گذاشته اما هنوز هم ثبات احساسی و شخصیتی زیادی ندارد . از آنجا که مغز کودک نه ساله به مقدار بسیار زیادی رشد و توسعه یافته است و کودک از قوه ادراک بسیار بالایی برخوردار است حالا خودش را دورتر از خانواده ‌میداند و استقلال بیشتری را در وجود خودش احساس ‌میکند . او به این نتیجه رسیده که میتواند به تنهایی و با تصمیمات خودش زندگی کند . گاها در مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی ما با والدینی روبه‌ رو میشویم که از پرخاشگری های کودک نه ساله خود بسیار ناراحت هستند .

در تربیت کودک نه ساله شما باید بدانید که اگر از کودکتان درخواستی دارید و آن را مودبانه ابراز میکنید و کودک جواب شما را بی ادبانه میدهد یا اینکه اصلاً جوابتان را نمیدهد اینها میتواند به نوعی اقتضای سنی کودک باشد و شما نباید با این رفتار کودک برخورد تندی کنید . برای تربیت کودک نه ساله شما باید سعی کنید در اکثر مواقع این رفتار کودک را نادیده بگیرید . در تربیت کودک نه ساله شما باید بدانید که نادیده گرفته شدن برای یک کودک نه ساله خیلی بهتر است تا تنبیه شدن . تنبیه شدن به کودک این را میآموزد که کودک میتواند رفتار خود را ادامه بدهد و لجبازی کند اما نادیده گرفته شدن باعث میشود که کودک با خودش فکر کند که کار اشتباهی انجام داده و اگر این کار را بکند دیگر کسی به حرفش گوش نخواهد داد .

تربیت کودک نه ساله پسر 

تربیت کودک نه ساله پسر یک چالش همیشگی برای والدین است . یک کودک پسر در نه سالگی به مرحله ای از استقلال و آزادی شخصیتی رسیده که نمیخواهد از شما پیروی کند . شما باید سعی کنید که به کودک خود بیاموزید که او در تمام مراحل زندگی اش به کمک های پدر و مادرش نیازمند است . کودک باید بداند که همیشه والدین از او با تجربه تر هستند . معمولاً میبینیم که والدین میگویند که دوست ندارند فرزندشان کارهایی که آنها در کودکی انجام میدادند را انجام دهند زیرا کودکان باید از آنها بهتر باشند ، اما این تفکر در واقع غلط است زیرا کودکان حالا با مسائلی دست و پنجه نرم میکنند که در زندگی کودکی والدینشان نیز بوده و ممکن است جواب آنها دقیقا همانند والدینشان باشد . به طور کلی شما آینه تمام نمای کودک خود هستید .

چگونگی رفتار با او

نکات مهم تربیت کودک نه ساله پسر

برای تربیت کودک نه ساله پسر شما باید بدانید که او نیازمند آزادیها و استقلال های بیشتری است . کودک پسر باید بیاموزد که در اجتماع به تنهایی از خودش دفاع کند و با مسائل زندگی دست و پنجه نرم کند . اگرچه کودک نیازمند حمایت های والدین است اما اگر نتواند به اصطلاح گلیم خودش را از آب بیرون بکشد در آینده با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکند . او در اجتماع به یک فرد ناتوان تبدیل میشود که تا آخر عمر وابسته حمایتهای والدین است و هرگز نمیتواند زمینه های رشد و شکوفایی را برای خودش به ارمغان بیاورد . در تربیت کودک نه ساله پسر باید اجازه بدهید که او شکست بخورد و از شکست خود تجربه بسازد .

تربیت کودک نه ساله دختر

تربیت کودک نه ساله دختر به تربیت کودک نه ساله پسر شباهت های بسیار دارد زیرا هردو در آستانه نوجوانی هستند . یک کودک نه ساله دختر حالا به درک بسیار زیادی از زندگی رسیده از تخیلات رویایی و پرنسس وارگونه خود خارج شده و با واقعیت های زندگی اطرافش بیشتر روبرو است . بازی کردن برای او حالا به نوعی دارد از بین میرود و او در زندگی واقعی به سرگرمی های واقعی نیاز دارد و میتواند از بیشتر زمینه های فکری خود که در رشد و تعالی است استفاده کند . در نتیجه والدین نقش مهمی در این مسیر ایفا میکنند . والدین برای تربیت فرزند نه ساله دختر باید اعتماد به نفس ، شخصیت پذیری و نقش پذیری را به او تزریق کنند .

نکات تربیت دختر نه ساله

کودکان دختر معمولاً با مادر خود اوقات بیشتری را سپری میکنند ، در نتیجه از والدین مادر نقش پذیری بیشتری دارند . در مبحث تربیت کودک نه ساله دختر شما باید بدانید که کودک از نظر فکری و ذهنی به تکامل رسیده است . از نظر اسلام نه سالگی برای یک دختر سنی است که او به بلوغ اجتماعی ، فکری و انسانی خودش رسیده و حالا میتواند برای بسیاری از ابعاد زندگی اش تصمیم بگیرد . کودک حالا به مرحله ای رسیده که میتواند اشتباهاتش را بپذیرد و کمتر اشتباه کند . کودکان دختر در سن نه سالگی معمولاً کمتر رویایی هستند و کمتر از پدر و مادر خود نسبت به سنین قبل از این احساس نیاز به محبت دارند اما شما نباید حمایت های خود را نسبت به او کم کنید . در نه سالگی دختران روحیه حمایتگر بسیاری دارند و معمولاً به والدین خود کمک میکنند .

بیشتر بخوانید: چه زمانی بهتر است وقت مشاوره ازدواج بگیریم؟

اصول تربیت کودک نه ساله

اصول تربیت کودک نه ساله نشان میدهد که هیچ وقت برای تغییر شخصیت یک انسان دیر نیست . شما میتوانید با مفاهیم اخلاقی بسیار مفید ،  به کودک خود بیاموزید که کودک نباید رفتارهای غلط را انجام دهد . اگر کودک شما در نه سالگی به یک فرد لجباز ، لجوج و خودسر و یا امثال اینها تبدیل شده باید بدانید که این رفتارها را از شما تقلید کرده است و یا شما در تربیت او نقشی بسیار سختگیرانه داشته اید . اما باید این رفتارهای غلط را ریشه یابی کنید و آن را در خانه خود از بین ببرید .کودکان در نه سالگی کمتر به والدین خود دروغ میگویند و کمتر از تنبیه شدن میترسند . یک کودک نه ساله به طور کل با شما صادق است و اتفاقاتی که در طول روز برای او میافتد با شما در میان میگذارد در نتیجه لازم نیست که نگران باشید .

تربیت کودک نه ساله و چالش های آن

با توجه به اصول تربیت کودک نه ساله باید بدانید که کودکان در نه سالگی اگر چه قسمت اعظمی از شیطنت های خود را از دست میدهند اما هنوز هم یک کودک هستند و نیازمند بازیهای کودکانه و انجام رفتار هایی از سر ذوق و شادی هستند . اگر شما احساس میکنید که کودک شما گوش گیر است و کمتر صحبت میکند یا از نظر جسمی دچار اختلالاتی مثل کمتر غذا خوردن یا کاهش اشتها و یا از دست دادن وزن شده است او ممکن است افسرده باشد یا در محیط اجتماع بیرون از خانه با مسائلی دست و پنجه نرم میکند که نمیتواند آنها را با شما در میان بگذارد . در تربیت کودک نه ساله توجه و ارتباط صمیمی با کودک باعث میشود کودک صادق تر باشد . ترس کودک از برخورد واکنش شما باعث میشود که بسیاری از اتفاقات روزمره زندگی اش را به شما نگوید .

چگونگی رفتار با او

اهمیت تربیت کودک نه ساله

اهمیت تربیت کودک نه ساله بسیار زیاد است . در نه سالگی قوه ادراک کودک تکامل یافته است . شما نباید سعی کنید تمام ابعاد زندگی کودک نه ساله خودتان را کنترل کنید . حالا میتواند در انتخاب دوست به تنهایی تصمیم بگیرد و نیازمند راهنمایی شما نیست . شما این قدرت کودک را باید در سال‌های ابتدایی ورود به مدرسه به او بیاموزید یعنی در بدو ورود او به ۶ یا ۷ سالگی و اگر نتوانسته که این کار را انجام دهید حالا اندکی برای انجام این کار دیر شده است . اگر کودک دوستانی را انتخاب میکند که شما از آنها خوشتان نمیآید ، باید یاد بگیرید که درباره این موضوع کمتر نظر بدهید او این دوستان را با منطق خودش نسبت به رابطه دوستانه انتخاب کرده و از این دوستی ها لذت میبرد .

سخن آخر با والدین

اگر در سال‌های ابتدایی زندگی کودک با او صمیمی نبوده اید این کار را از همین حالا شروع کنید به کودک حس اعتماد را تزریق کنید و بگذارید که کودک بفهمد که شما میتوانید برای او از این به بعد یک دوست بسیار مفید باشید . خارج از رابطه والد و فرزندی شما باید سعی کنید که کودک خود را به نوعی رابطه دوستانه دعوت کنید تا بتواند با شما صادق باشد . شما باید بدانید که هیچ درختی بدون نور و آب و خاک رشد نمیکند . تمام این گزینه ها ابزارهایی برای رشد و تعالی یک درخت و به ثمر نشستن آن باشد . شما برای تربیت کودک نه ساله در اجتماع نیازمند آموزش هایی هستید که در زمینه مشاوره تربیت کودک و به طور کل مشاوره کودک در بسیاری از کتب ، مراکز و سایت های روانشناسی در اختیار شما قرار گذاشته میشود .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: 

moshaver20...
ما را در سایت moshaver20 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش ravanshenasekhoob بازدید : 225 تاريخ : ساعت: