دلزدگی از زندگی

ساخت وبلاگ

دلزدگی زناشویی وضعیت غیر مطلوبی است که در اکثر زوج ها پس از شروع زندگی مشترک اتفاق می افتد . دلزدگی زناشویی مسئله ای نیست که برای رخ دادن آن زمان خاصی را تعیین کرد . یا به یک اتفاق خاص نمیتوان آن را نسبت داد . مثلا هیچ وقت نمیتوان گفت من در فلان تاریخ به فلان دلیل از همسرم دلزده شدم . در واقع دلزدگی در زندگی زناشویی فرایندی است تدریجی و به مرور زمان اتفاق می افتد . دلزدگی های زناشویی مانند رسوب بستن لایه به لایه در عمق دریا با هر رفتار نامطلوب در عمق قلب انسان اتفاق می افتد . پس هرگز دنبال نقطه شروع و پایانی برای آن نباشید .

دلزدگی در زندگی  زناشویی یک اتفاق نادر نیست که شما را از ادامه زندگی مشترک مایوس کند بلکه رخدادی معمول و شایع است که بهتر است با کمک مشاوره خانواده از آن جلوگیری کنیم . اگر با آن در حال دست و پنجه نرم کردن هستید بی هیچ تردیدی به سراغ مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی بروید چرا که رسالت این مراکز کمک به تداوم طراوت زندگی مشترک شما است . پس نگران نباشید و دلزدگی های زناشویی را پایان زندگی مشترک خود ندانید . فقط کافیست با علم با آن برخورد کنید و نحوه برخورد با این مسئله و راهکارهای موثر را میتوانید با مشاوره زناشویی و زندگی مشترک پیدا کنید .

دلیل دلزدگی زناشویی

دلیل دلزدگی های زناشویی را میتوان در ابعاد مختلف یک رابطه زناشویی جست و جو کرد . زندگی مشترک و رابطه زناشویی منحصر به فرد ترین شکل رابطه بشری است . رابطه ای که هیچ گاه نمیتوان چند و چون آن را به طور کامل بیان کرد . ظرافت های این رابطه بسیار زیاد و متنوع است و همین امر باعث میشود خطراتی که آن را تهدید میکند نیز متفاوت است . بعضی از دلایل دلزدگی در زندگی زناشویی به مسائل مربوط به رابطه جنسی برمیگردد . بعضی دیگر نیز به جنبه های عاطفی و انتظارت مورد توجه در یک رابطه زناشویی .

به طور کل هنگامی که مدتی از زندگی مشترک میگذرد و کنج کاوی های ما در مورد این رابطه ارضا میشود و آن شوق و هیجان اولیه در ما ته نشنین میشود این احساس دلزدگی در زندگی زناشویی به سراغ ما می آید که چرا دیگر هیجان نداریم ؟ چرا همه چیز در حال عادی شدن است ؟ فکر میکنید که پایان تمام لذت ها رسیده است . گاهی فقط دلزدگی به این دلیل است هیجان اولیه ما فروکش کرده است و احساس میکنیم که دیگر هرگز آن را تجربه نخواهیم کرد . البته باید پذیرفت که هرچیزی را که در رابطه زناشویی تجربه میکنید بخشی از لذت آن به خاطر بکر بودن آن است و هرگز نباید توقع داشت هربار و هر روز همان حس را داشته باشید .

مبانی نظری دلزدگی زناشویی,نشانه های دلزدگی زناشویی,

احیای رابطه زناشویی

اگر مدتی از زندگی مشترک شما گذشته و حس میکنید زندگی شما کسالت آور است این حس دلزدگی زناشویی ایست که دیگر رنگ و بوی سابق را ندارد ، هرچه سریع تر دست به کار شوید . رابطه خود را احیا کنید و بار دیگر به آن روح ببخشید . خلاق باشید ، دست به ابتکار بزنید ، حد و مرز ها را کنار بگذراید ، حتما میپرسید که چگونه ؟ این نکات هم در مورد آقایان هم خانم ها مشترک است فقط کافیست خجالت را کنار بگذراید و کمی جسور باشید . سعی کنید متفاوت تر از همیشه باشید ، همسرتان را با یک لباس جدید که تا به شما را در آن سبک ندیده است غافل گیر کنید . این گونه به او یا آوری کنید هنوز همان قدر زیبا و جذاب هستید .

اگر تا به حال این کار نکرده اید به محل کار او یک دسته گل بفرستید با یک کارت که روی آن نوشته اید ” میدانم سرت شلوغ است اما باید به تو میگفتم که تو را بیشتر از هر زمان دیگری دوست دارم ” باور کنید این کار همسرتان را از لحاظ روحی تا مدت ها شارژ خواهد کرد . یا برای او یک کادو بخرید و اگر پرسید به چه مناسبت بگویید به مناسبت خوبی های تو . برای ابراز محبت به همسرتان منتظر مناسبت وقت و مکان خاصی نباشید اما فراموش هم نکنید که حتی محبت هم باید در حد اعتدال باشد .

اهمیت رابطه جنسی

اگر در رابطه جنسی به یک نواختی رسیده اید اصلا نگران نباشید شما فقط به کمی جسارت احتیاج دارید . به همسرتان بگویید از فضای اتاق خواب خسته نشده ای ؟ به او بگویید که در اتاقی دیگر یا در هر جای خانه هم میتوانید باهم رابطه داشته باشید و به امتحانش می ارزد . اینکار حتما او را هیجان زده خواهد کرد چون فکر میکند رابطه فقط باید محدود به اتاق خواب باشد . اگر همیشه با یک پوزیشن خاص رابطه برقرار میکنید و کاملا روتین پیش میروید اینبار سعی کنید شکل دیگری را امتحان کنید و کارهایی انجام دهید که تابه حال نکرده اید اما نباید حرکات جدید شما باعث آزار جنسی همسرتان شود . به طور کل هر تغییر غیر زننده ای را که میتوانید ایجاد کنید تا همسرتان را غافلگیر کنید در رابطه مطمئن باشید که تاثیر آن را خواهید دید و دلزدگی های زناشویی را کاهش میدهد .

اما گاهی دلیل دلزدگی های زناشویی از سر یکنواختی رابطه نیست و مسائل حاد تری در میان است . درک نکردن همسرتان . توقعات بی مورد وغیر منطقی از او ، مسئولیت پذیر نبودن. . . و در مقیاس بزرگ تر و وحشت ناک تر خیانت کردن میتواند  دلیل دلزدگی های زناشویی باشد . اینکه شما درک نکنید که همسرتان در وضعیت جسمی یا روحی مناسبی نیست و نیاز به همدردی و حمایت دارد به مرور باعث دلزدگی در زندگی زناشویی همسرتان خواهد شد . به طور مثال اگر همسرتان در سیکل قاعدی خود به سر میبرد باید بپذیرید که او نسبت به حالت عادی حساس تر و زود رنج تر است و از کارهایی که ممکن است او را برنجاند دوری کنید .

مسئولیت پذیری

اگر همسر شما در محل کار دچار مشکل شده و تحت فشار است باید درک کنید و محیط خانه را بیشتر از زمان های دیگر برای او آرامش بخش کنید و اگر مشکلی وجود دارد بیان آن را به زمان دیگری موکول کنید . وقتی مرد یا زن نسبت به تعهدات و وظایف خود در زندگی مشترک مسئول نباشد این حس در طرف مقابل به وجود می آید که شاید من یا زندگیمان آنقدر برای او ارزشمند نیستیم که وظایفش را به خوبی انجام دهد .

همین حس باعث رنجیده خاطر شدن و دلزدگی زناشویی او میشود . اگر عدم مسئولیت پذیری شما ادامه پیدا کند شاید باعث مقابله به مثل کردن همسرتان شود و آن وقت است که قطار زندگی شما از ریل خود منحرف میشود و کنترل آن از دست شما خارج میشود پس وظایف خود را به درستی انجام دهید و آن را منتی بر سر طرف مقابل ندانید .

توقعات غیر منطقی یکی از موارد شایعی است که میتواند دلیل دلزدگی های زناشویی باشد . یکی از این توقعات این است که انتظار داشته باشید همسرتان همه چیز را از نگاه شما بخواند . اما باید یاد بگیرید که با کلام ارتباط برقرار کنید و اگر ناراحت ، نگران ، عصبانی و یا دلخور هستید آنرا با زبان بیان کنید تا همسرتان بتواند آن را رفع کند پس دست از پانتومیم بازی کردن بردارید . اگر دلزدگی در زندگی زناشویی به مسائل مهم تری مانند خیانت مرتبط باشد باید با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی و جلسات مشاوره خانواده به یک راهکار اساسی برای برخورد با آن برسید . دلایلی که گفته شد تنها بخشی از دلایل دلزدگی های زناشویی هستند اما جزء موارد مهم هستند .

مبانی نظری دلزدگی زناشویی

مبانی نظری دلزدگی در زندگی زناشویی متعددی وجود دارد که هرکدام دلایل خاص خود را برای بروز دلزدگی های زناشویی بیان میکنند . مبانی نظری دلزدگی زناشویی معمولا دلایل و ریشه های دلزدگی های زناشویی را بیان میکنند و کمتر به ارائه راهکار برای حل آن میپردازند . آرونک بک عدم شناخت کافی و سوء تفاهم را از مهمترین دلایل اختلال در زندگی مشترک و به طور کل روابط انسانی میداند و همچنین تفاوت نگرش افراد به مسائل را از عمده دلیل اختلاف های زناشویی میداند که پیامد آن دلزدگی در زندگی زناشویی است .

مبانی نظری دلزدگی در زندگی زناشویی از دیدگاه چیمز فرامو ، او بر این باور است که مشکلات زناشویی ریشه در نظام خانوادگی زن و مرد دارد و پخش قابل توجهی از کیفیت زندگی مشترک به خانواده پدری زن و مرد بستگی دارد و به سیستم تربیت و رشد آنها بر میگردد پس این جمله را که”من با او ازدواج میکنم نه خانواده اش ” کنار بگذارید .

دلیل دلزدگی زناشویی,مبانی نظری دلزدگی زناشویی,

نشانه های دلزدگی زناشویی

نشانه های دلزدگی در زندگی زناشویی طبق پژوهش های انجام شده هم به صورت جسمی و هم به صورت احساسی و روانی در شخص دلزده نمود پیدا میکند .نشانه های دلزدگی زناشویی روی جسم فرد به صورت یک حالت کسالت همیشگی یک خستگی بی دلیل و حتی گاها ممکن است به صورت درد هایی که ریشه عصبی دارند مانند سر درد خود را نشان دهد . از لحاظ احساسی فرد علاقه به همسر و حتی درموارد حاد تر علاقه به خود را نیز از دست میدهد و حس میکند دیگر هیچ چیز دوست داشتنی در خود و همسرش وجود ندارد . و از نظر روانی نیز فرد حس میکند که مشکلات پیش امده و چالش های زندگیش قابل حل شدن نیستند تا حدی که دیگر تلاشی برای حل کردن آنها نمیکند و به طور کل زندگی خود را در بن بست میبیند .

عواقب دلزدگی زناشویی

عواقب دلزدگی زناشویی در ابتدا شاید چندان مهم نباشند و به مرور حل شوند اما اگر دلزدگی درمان نشود زندگی شما را با یکی ازین حالات رو به رو خواهد کرد . یا این دلزدگی زندگی شما را به میدان جنگ تبدیل میکند و کم کم با از بین رفتن حرمت ها و علاقه بینتان سر هر مسئله کوچکی باهم مشاجره میکنید . یا اینکه قید تمام لذت ها و هیجان های زندگی مشترک را میزنید و صرفا به عنوان دو همخانه با هم کنار می آیید و سالهای سال در یک آرامش کاذب باهم وقت میگذرانید . و یا در حالت سوم تحمل شرایط برای هردوی شما غیر ممکن میشود به زندگی مشترک خود پایان میدهید .

پس در همان ابتدا که علایم دلزدگی در زندگی زناشویی را در خود یا همسرتان حس کردید با کمک مشاور خانواده و مشاوره زناشویی زندگی خود را از عواقب دلزدگی های زناشویی نجات دهید .

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا سایر مقالات کارشناسان ما را مطالعه نمایید . مرکز مشاوره آویژه در این زمینه ها به شما کمک میکند تا بتوانید روابط زناشویی خوبی داشته باشید .

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده تلفنی و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی و زندگی زناشویی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:    The Behaviors That Cause Marital Distress

انتخاب بهترین مشاور خانواده در مورد طلاق

 

moshaver20...
ما را در سایت moshaver20 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش ravanshenasekhoob بازدید : 131 تاريخ : ساعت: