بازی های تربیتی برای کودکان

ساخت وبلاگ

مشاوره کودک

بازی کودکان یک عمل ساده اما اثرگذار در ذهنیت کودک است . یادگیری از طریق بازی ، به نظر یک مفهوم ساده است ، اما معنای عمیقی دارد و از مباحث مهم مشاوره کودک است . بازی کودکان کمک میکند تا کودکان از طریق کشف ، جهان را درک کنند و به آنها اجازه میدهد تا شناختی اجتماعی ، احساسی و فیزیکی را توسعه دهند . اهمیت بازی کودک توسط روانشناسان و دانشمندان مختلف برای بیش از یک قرن مورد مطالعه قرار گرفته است . پیاژه اولین روانشناسی بود که مطالعات سیستماتیک توسعه شناختی کودکان را انجام داد . پیاژه به عنوان بخش جدایی ناپذیر از توسعه هوش در کودکان در پیشرفت این مبحث نقش مهمی بازی کرد . نظریه او در مورد بازی کودکان استدلال میکند که وقتی کودک بالغ میشود ، بازی کودک باید پیشرفت های شناختی و محیطی بیشتری بیاید .

اهمیت بازی کودک

در بازی کودک او همیشه بالاتر از سن متوسطش است و در سطحی بالاتر از برخوردهای روزانه خود رفتار میکند . هر دو بازی بچگانه و بازی هدایت شده توسط والدین نقش اساسی در توسعه فکری و ذهنی کودکان دارند . در بازی کودکان ، کودکان دارای استقلال کامل و واقعی هستند . والدین از طریق بازی های آموزشی هدایت شده میتوانند فعالیت ها و یا محیطی را برای کودکان فراهم کنند تا زمینه های خاص توسعه فکری را هدف قرار دهند . در هر دو مورد ، کودکان باید فعالانه درگیر و سرگرم باشند و در بازی شرکت کنند . تمام فعالیت ها باید به فرزند متمرکز شوند . اهمیت بازی کودک آنقدر زیاد است که حتی میتواند آینده کودک را رقم بزند .

بازی کودکان پیش دبستانی  ( pre-school children`s play )

بازی کودکان پیش دبستانی  یک مبحث فوق العاده مهم در سیستم آموزشی کشور است . یکی از مهمترین دوران زندگی کودک همان دوران پیش دبستانی است و کودک در این دوران نیاز اساسی به بازی دارد . نیاز به بازی کودک یک امر ذاتی است که باعث تقویت روابط اجتماعی کودک در مدرسه میشود . بازی کودکان پیش دبستانی  باعث ایجاد اعتماد به نفس و تقویت هوش کودک برای یادگیری بهتر در مدرسه میشود . بازی باعث میشود که یک کودک پیش دبستانی خلاقیت بیشتر و نشاط و شادابی فزون تری در همه زمینه های تحصیلی و زندگی داشته باشد . بازی کودکان پیش دبستانی  همچنین باعث ایجاد روحیه نظم پذیری در کودک و همچنین تقویت روحیه همکاری و رهبری میشود.

انواع بازی کودکان

اهمیت بازی کودکان پیش دبستانی

بازی مهمترین فعالیتی است که کودک هر روزه با آن سر و کار دارد و همچنین مهمترین کار او در دوران پیش دبستانی است .  بازی کودکان پیش دبستانی  به کودک در شکوفایی در تمام زمینه ها کمک میکند . البته نباید از اهمیت نقش والدین و مربیان مدرسه در بازی کودکان غافل باشیم . مربیان مدرسه بهترین حامیان کودک در این امر در مدرسه هستند و با بازی های خلاقانه در جهت یادگیری مباحث مختلف میتوانند در رشد و تعلیم کودک تا حد زیادی موثر باشند . والدین هم در خانه میتوانند با استفاده از بازی ، کودک را به مباحث علمی که برای تقویت هوش و حافظه مهم هستند علاقه مند کنند . مثلا استفاده از فلش کارت ها به عنوان یک بازی برای یادگیری کودک موثر است.

بازی کودکان دختر

بازی کودکان دختر مصالحه آمیز است . فرزندان دختر ، بازی های بسیار با احساس تر و کم صدا تری دارند . آنها در بازی های خود معمولا نقش پرنسس ها و یا مادران خانواده را بازی میکنند . یک روانشناس خانم در این رابطه گفته : برای امتحان روحیه دخترانه فرزندم مدتی تمام وسایل دخترانه او را از اتاق جمع کردم و در عوض به او تعدادی ماشین و کامیون های اسباب بازی هدیه دادم بعد از مدتی مشاهده کردم که دخترم چند کامیون را در قنداق پیچیده و برای خوابیدن آنها لالایی میخواند . از چنین تجربیاتی درمیابیم که کودکان دختر همیشه نقش پذیری و مسئولیت پذیری بالاتری نسبت به کودکان پسر دارند و آنها نیازمند اسباب بازی های دخترانه و مخصوص به خود هستند .

بازی های دخترانه

بازی کودکان دختر میتواند شامل تمامی نقش هایی باشد که یک کودک دختر در آینده آنها را میپذیرد یا میتواند شامل بازی های فانتزی و احساسی دخترانه باشد که نشات گرفته از روح و خلقیات لطیف دخترانه است که البته با کنجکاوی و پرسشگری کودک همراه است . این تفاوت های ساختار مغزی در کودکان دختر و پسر باعث ایجاد تفاوت فکری و رفتاری و نقش پذیری در کودکان در آینده است و برای تکامل جامعه بسیار مهم است . در مبحث بازی کودکان دختر و در مبحث مشاوره تربیت کودک  والدین نیازمند یک راهنمایی بسیار مفید از یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی هستند تا بتوانند نقش مهمی در تربیت یک کودک سالم ایفا کنند .

بازی کودکان در خانه ( children`s playing at home )

بازی کودکان در خانه در مقابل بازی در فضای باز تفاوت های زیادی دارد . در حال حاضر که اهمیت بازی و یادگیری را تعیین کرده اید ، بسیاری از مطالعات اخیر نشان داده اند که بازی در محیط داخلی میتواند برای رشد کودکان بی ثمر باشد . تحقیقات بوردت و ویتاکر در سال 2005 نشان داد که بازی در فضای باز مغز را به سرعت قابل ملاحظه ای بالغ میکند ، اما کودکانی که در داخل خانه بازی میکنند کمتر به این نقطه میرسند . این امر منجر به توسعه فکری بهتر برای کودک میشود و کودکان بیشتر اجتماعی میشوند و معمولا شادترند . وقتی که زمان بازی کودک میرسد ، بسیاری از والدین و معلمان اغلب در مورد فرزندان در برابر میکروب ها نگران هستند که ممکن است باعث ناراحتی و مریضی آنها شود ، در نتیجه انتخاب بازی در محیط داخلی را ارجح میدانند .

آیا بازی در محیط بیرون باعث ایجاد بیماری میشود ؟

این یک تصور غلط رایج است و در واقع ، تحقیقات اخیر توسط اپستین نشان داده است که بازی کودکان در خانه احتمال آسم را نسبت به بازی در خارج از منزل بیشتر میکند . بسیاری از مطالعات نشان داده اند که بازی کودکان در فضای باز میتواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد . در واقع ، تحقیقات نشان میدهد که کودکان مناطق روستایی یا کسانی که زمان زیادی را صرف فعالیت در فضای باز میکنند ، بهترین سطح از نظر سلامت را دارند . بازی خارج از منزل باعث افزایش سطح ویتامین D کودکان شده است که توسط خورشید ارائه میشود . ویتامین D برای سلامتی کلی کودکان بسیار مهم است . مثلا در کودک خلق و خو بهتر شده ، سطح انرژی افزایش یافته و حافظه بهبود یافته است . تجربیات یادگیری در فضای باز از طریق بازی میتواند با برنامه درسی هم همراه باشد .

بازی کودکان پسر

بازی کودکان پسر کمتر از بازی دخترانه مصالحه آمیز است . اگر یک گروه از پسران را در خارج از خانه تماشا کنید ، شانس این که در یک لحظه یک پسر با دعوا بر روی پسر دیگری جهش پیدا کند زیاد است .  بسیاری از فریاد زدن و سرو صداهای بیرون منزل مختص به بازی های خشن پسرانه است . بطور کل پسران در بازی مبارزه طلب تر از دختران هستند . ممکن است گاه شما تصور کنید که آنها واقعا در حال زد و خورد های شدید هستند اما اینگونه نیست . بطور کل این رفتارهای پسرانه تا سالهای نوجوانی و جوانی ادامه میابد و خود از دشواری های تربیت یک پسر است . از این رو والدین فرزندان پسر به خلاقیت بیشتری در یاد دهی بازی به فرزندان خود احتیاج دارند .

انواع بازی کودکان

 

بازی های پسرانه

پسران در جوامع امروزی علاقه بیشتری به بازی های رایانه ای دارند و بیشتر اوقات خود را در منزل یا کلوپ های بازی میگذرانند اگرچه این بازی جذابیت های بصری دارند اما برای تقویت خلاقیت و هوش کودک موثر نیستند و گاها حتی مخرب نیز هستند و به بینایی کودکان صدمه جدی وارد میکنند . استفاده بیش از حد از این سیستم ها میتواند حتی بر یادگیری و سلامتی جسمی کودکان اثرات مخربی بگذارد مثل :

  • نافرم شدن ستون فقرات
  • ضعف بینایی و نیاز به عینک
  • اثرات مخرب بر مغز و سلول های خاکستری
  • فشار بر گردن و نخاع
  • ایجاد روحیه جنگیدن در کودک
  • ناراحتی های عصبی
  • ناراحتی های گوارشی
  • ناراحتی های دفع ادرار و غیره

به همین دلیل والدین باید سعی کنند در بازی کودکان پسر ، بازی های خانگی و بازی در پارک ها را بیشتر جذاب کنند .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع  https://psychology.avije.org/

moshaver20...
ما را در سایت moshaver20 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش ravanshenasekhoob بازدید : 131 تاريخ : ساعت: