با کودک پرخاشگر چگونه برخورد کنیم ؟

ساخت وبلاگ

پرخاشگری در کودکان تا سن 4 سالگی و در حد متعادل مسئله ساز نیست . مشاوره کودک معتقد است پرخاشگری در کودک در سن پیش دبستانی نگران کننده است . زیرا کودک با ورود به گروه همسالان رفته رفته آرام می شود . مربی به کودک آموزش میدهد و کودک بخاطر بازی های گروهی رفتار آرام را می آموزد . اگر همچنان  پرخاشگری در کودک ادامه یافت باید به مشاوره اختلال کودک مراجعه کرد .  پرخاشگری در کودک میتواند به دلیل دوره بارداری سخت مادر یا محیط تربیتی آشفته کودک باشد . رفتار پرخاشگرایانه کودک در سنین پیش دبستانی می تواند زمینه ساز شخصیت ضد اجتماعی او در بزرگسالی شود . کودک پرخاشگر مدام گریه میکند . به همه چیز آسیب میرساند و نافرمانی می کند . مدام بهانه جویی میکند . و هم در خواب و هم زمان بیداری ناآرام است .

علت پرخاشگری در کودکان

علت پرخاشگری در کودکان می تواند هم زمینه تربیتی داشته باشد و هم زمینه فیزیولوژیکی . روانشناسی کودک پرخاشگر نشان داده طلاق والدین و استرس دوره بارداری جز دلایل مهم  پرخاشگری در کودک است . کیفیت رفاه خانواده ، توجه والدین به چگونگی تربیت کودک و عزت نفس پایین در کودک علت پرخاشگری در کودک است . کودکی که مدام تنبیه می شود احساس سرخوردگی پیدا می کند و برای جبران آن رفتارهای تند و بی ادبانه بروز می دهد . افسردگی ، تعارض تربیتی در والدین و بی توجهی به کودک زمینه ساز  پرخاشگری در کودک است . البته علت  پرخاشگری در کودک بیشتر زمینه ژنتیکی دارد اما فضای رشد کودک هم تاثیر مستقیم می گذارد . کودکی که توانایی بیان خواسته های خود را ندارد یا نمیتواند از خود در برابر دیگران دفاع کند با پرخاشگری واکنش نشان می دهد .

درمان پرخاشگری در کودکان

درمان پرخاشگری در کودکان

درمان پرخاشگری در کودکان از نظر مشاوره کودک باید اول از طریق تربیتی و محیطی صورت گیرد. برای درمان پرخاشگری در کودکان با فرزندتان گفتگوی آرام داشته باشید. هرگز با خستگی و بصورت عصبی با کودک صحبت نکنید. پرخاشگری در کودکان با دیدن پرخاشگری دوستانش تشدید می‌شود. بهتر است او را از بازی با دوستان پرخاشگر دور کنید. تماشای تلویزیون پرخاشگری در کودکان را افزایش می‌دهد. دیدن فیلم ها و کارتون های فوتبالی می‌تواند علت پرخاشگری در کودکان باشد. روانشناسی کودک علت  پرخاشگری در کودک را غذاهای ناسالم و به اصطلاح فست فودی نشان می‌دهد. برای درمان پرخاشگری در کودک حتما باید سبک تربیتی در خانواده تغییر کند. خانواده ای که در آن رفتارهای پرخاشگری وجود دارد رفتار والدین الگو کودک می‌شود. با مراجعه مرتب به مشاوره تربیت کودک و توجه به راهنمایی های مشاور می‌شود کودک را براحتی درمان کرد .

راه های برخورد با پرخاشگری در کودکان

راه های برخورد با پرخاشگری در کودکان را باید از طریق صحبت با مشاوره اختلال کودک پیدا کرد . درمان پرخاشگری در کودکان را ابتدا با صحبت با والدین آغاز می کنند . همکاری و همراهی والدین در درمان کودک پرخاشگرخیلی مهم است . کودک پرخاشگر را بلافاصله بعد از انجام رفتار نامناسب باید متوجه رفتار اشتباهش کرد . اگر رفتار کودک منجر به صدمه به وسایل دوستانش شده باید از او خواست تا مسئولیت رفتارش را بپذیرد و معذرت خواهی کند .  پرخاشگری در کودک را نباید با داد و عصبانیت پاسخ داد . از راه های برخورد با پرخاشگری در کودکان این است که کودک را بلافاصله برای مدت کوتاهی از دیدن تلویزیون یا انجام فعالیت مورد علاقه اش محروم کرد . کودک پرخاشگر باید متوجه جدیت شما باشد و شما نباید به هیچ وجه از تصمیم خود کوتاه بیایید .

راه های برخورد با پرخاشگری در کودکان

پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی

پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی را باید بطور جدی پیگیری کرد . زیرا بخش مهمی از شخصیت کودک در حال پایه ریزی است . از جمله راه های برخورد با پرخاشگری در کودک این است که به او شیوه ابراز احساس را آموخت . کودک ممکن است هنوز احساساتش و شیوه بیان آن را نشناسد .  پرخاشگری در کودک پیش دبستانی را باید بصورت یک برنامه منظم درمان کرد . برنامه ای که ممکن است شما را درگیر کند یا پدر بزگ و مادربزرگ مانع انجام آن بشوند . اما برای درمان پرخاشگری کودک باید این شرایط را بپذیرید . برای موفق شدن در برابر پرخاشگری کودک ابتدا باید خود را به ندیدن و نشنیدن بزنید . بی تفاوتی از بهترین راه های برخورد با پرخاشگری در کودک است . کودک با محروم شدن منظم متوجه عواقب پرخاشگری خود میشود.

راه کار های کاهش پرخاشگری در کودک

علت پرخاشگری در کودک از نظر مشاوره تربیت کودک گاهی به دلیل سردرگمی در برابر انتظارات زیاد والدین است . بهتر است والدین متناسب باتوانایی های کودک با او برخورد کنند و توقع خود را کاهش دهند . شرایط و لحظاتی هست که کودک برای پرخاشگری برانگیخته تر است . بهتر است والدین لحظاتی مثل زمانی که کودک خسته است یا خوابش می آید را توجه کنند و فضا را برای استراحت و جلوگیری از  پرخاشگری در کودک محیا کنند . کودک را برای ابراز احساساتش تشویق کنید . اجازه ندهید پرخاشگری کودک شما را ناتوان کند و در برابر خواسته های نامعقول کودک تسلیم نشوید . پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی را از طریق مدیر مدرسه هم میتوانید پیگیری کنید تا کودکتان در مدرسه هم الگوی نادرست نداشته باشد . احساس امنیت و آرامش را در خانه برای کودک ایجاد کنید .

علت های فیزیولوژیکی پرخاشگری در کودک

علت پرخاشگری در کودکان میتواند به دلایل فیزیولوژیک باشد .  پرخاشگری در کودک در سنین پایین بیشتر مربوط به داشتن خانواده عصبی و پرخاشگر است . علت پرخاشگری در کودک میتواند به دلیل کمبود سروتونین در مغز باشد . اگر میزان تستوسترون در کودکان زیاد باشد میزان پرخاشگری هم بیشتر است . دختر هایی که در دوره جنینی مادرشان با هورمونهای تستوسترون درمان شده اند برانگیختگی بالایی دارند . بالا رفتن فشار خون و خستگی جسمی باعث افزایش میزان پرخاشگری می شود . پرکاری یا کم کاری غده تیروئید میتواند یکی از دلایل پرخاشگری در کودکان پیش دبستانی باشد . کم خونی و کاهش آهن خون با پرخاشگری کودکان ارتباط مستقیم دارد . کمبود ویتامین ها و پایین بودن گلبول قرمز باعث پرخاشگری در کودکان میشود . از راه های برخورد با  پرخاشگری در کودک توجه به چکاب منظم و استفاده از غذاهای مناسب است .

تفاوت دختر و پسر در پرخاشگری

روانشناسی کودک نشان داده است که تفاوت جنسیت در نوع و مقدار پرخاشگری اثر گذار است . مشاوره تربیت کودک عقیده دارد میزان خشونت فیزیکی درپسر ها بیشتر از دختر ها است . لجبازی ، آسیب زدن به وسایل ، لگد زدن و  پرخاشگری در کودک پیش دبستانی پسر بیشتر وجود دارد . دختر ها بیشتر پرخاشگری کلامی و رابطه ای دارند . ممکن است دختر ها هم  خشونت فیزیکی داشته باشند . اما میزان و مدت آن کمتر از پسر ها است . دختر ها بیشتر بر اثر ناراحتی قهر می کنند یا بصورت کلامی پرخاشگری می کنند . تنفر ، کنار گذاشتن و بازی نکردن از شیوه های پرخاشگری در کودکان دختر است . بهر حال برای درمان پ پرخاشگری در کودک با هر جنسیتی بخاطر اثر گذاری پرخاشگری در شخصیت و آینده کودکان بهتر است به یک مشاوره خانواده خوب مراجعه شود .

علت های فیزیولوژیکی پرخاشگری در کودک

سوالات متداول

با پرخاشگری کودک چگونه رفتار کنیم ؟

با مراجعه به مشاوره کودک و استفاده از راه کارهای بی تفاوتی ، تشویق ، تغییر فضای تربیتی ، شیوه های محروم کردن از اسباب بازی یا دیدن تلویزیون با پرخاشگری کودک رفتار میکنیم .

پرخاشگری در کودک نشانه چیست ؟

پرخاشگری کودک نشانه ناکامی یا وجود اضطراب در کودک است . پرخاشگری در کودک نشان از داشتن الگوی نادرست یا داشتن پدر و مادر پرخاشگر است .

با کودک پرخاشگر چگونه برخورد کنیم ؟

با کودک پرخاشگر بصورت جدی و بلافاصله برخورد می کنیم . تا کودک متوجه عواقب پرخاشگری و آسیب و صدمه ای که به هم بازی هایش زده باشد .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره روانشناسی و خانواده خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک آنلاین به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع : 

https://jamejamonline.ir/fa/news/1375405/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82

moshaver20...
ما را در سایت moshaver20 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آرش ravanshenasekhoob بازدید : 144 تاريخ : ساعت: